Som alltid kommer det diverse siffror efter en säsong.

Premier League blir allt mer statistikfixerat. Man kan förstås tycka vad man vill om det, och även om siffror många gånger övertolkas så finns det i alla fall en del intressant att ta fram från den gångna säsongen. Här presenteras en del om både Arsenal och säsongen i stort.


Flest assist i ligan hade Robin van Persie tillsammans med Frank Lampard, tio stycken var.

Flest mål på nick gjorde inte helt oväntat Portsmouths Peter Crouch, han skallade in sju bollar. I hela ligan gjordes det 167 nickmål.

Sämst på att göra mål med skallen var Middlesbrough, som bara gjorde ett enda nickmål på hela säsongen. Mot vilka, undrar ni kanske? Det var förstås mot oss. Och det var Aliadiere av alla människor som gjorde det.

Ville man se mål skulle man inte se Tottenham på White Hart Lane (ja, förutom alla andra skäl till att inte vilja se dem, givetvis). Där blev det bara 31 mål på hela säsongen, minst i ligan. Fast det hade varit 32 om inte Eboue fått ett fullt regelrätt mål bortdömt när vi spelade där.

Flest mål blev det, kanske något otippat, inte på något av topplagens arenor utan på West Bromwichs hemmaarena The Hawthorns. Där susade 58 bollar in i näten - de allra flesta bakom hemmakeepern Scott Carson, som nog inte gjorde många WBA-fans glada under säsongen.

Fulaste spelaren var Boltons Kevin Davies. Han orsakade 117 avblåsningar, och toppar därmed listan över fulaste spelare för femte gången de sex senaste säsongerna.

Vår gamle Chelsea-dödare Nwankwo Kanu för en ganska undanskymd tillvaro i Portsmouth, men han noterade den här säsongen ett rekord - han blev nämligen inbytt för 100:e (!) gången när han hoppade in i deras bortamatch mot Blackburn den 9/5. Det har ingen spelare i Premier League mäktat med tidigare.

Vi supportrar gnäller ofta på att Arsenal skjuter för lite från distans. Kanske har vi en poäng, för trots våra spelares tvekan inför avslut från längre avstånd än tio centimeter var vi det lag som gjorde den högsta andelen av lagets mål från utanför straffområdet. 19% av våra mål kom utifrån, så bevisligen kan vi göra mål från långt håll också.

Att Stoke levde högt på Rory Delaps nästan komiskt långa inkast var ingen nyhet. Han kastade 267 stycken (oklart vad som anses som ett långt inkast dock) långa kast - 189 (!) fler än den som kastade näst flest.

Och så avslutar vi med den bästa:

Gareth Bale har nu deltagit i 24 matcher för Tottenham under två säsonger. Antalet segrar: inte en enda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0